Wie is het gezicht achter Joy of Colors?

Nou, ik dus! Dit is mijn gezicht en Joyce Ramakers is mijn naam. Persoonlijk vind ik het wel zo prettig om te weten hoe iemand eruitziet alvorens een afspraak te maken. Het lijkt mij dus wel zo netjes om mezelf eerst even voor te stellen. Helaas kun je daar nog niet mijn geschiedenis en karaktertrekken mee zien dus zal ik je één en ander vertellen.

Zoals veel creatieve talenten is het tekenen van kinds af aan begonnen, wat dat betreft is het geen unieke geschiedenis. Ik heb altijd graag getekend. Maar de passie voor tekenen is écht begonnen toen ik in groep 8 de eerste prijs won met een tekenwedstrijd. Daarna ben ik, samen met mijn zus, jarenlang bij de Bandert tekenlessen gaan volgen. Charles leerde ons daar alle technieken van tekenen en schilderen, van pastel tot graffiti! Deze basis komt tot op heden nog altijd van pas bij specifieke wensen, niets is mij te gek!

Op mijn 18e ben ik, samen met mijn tante, een schminkcursus gaan volgen. Toen was het hek van de dam; het schminkvirus was toegeslagen. Het jaar erop uiteraard de gevorderdencursus gevolgd. Na een paar jaartjes wilde ik niet meer stoppen bij het gezicht en heb als eerste mijn vriendengroep destijds tot slachtoffer gemaakt om het body- en bellypainting onder de knie te krijgen.

Rond 2010 werd steeds vaker de vraag gesteld om tattoos te ontwerpen voor mensen die niks van hun gading konden vinden. Mijn eerste reactie was: ga naar een goede tatoeëerder. Na lange twijfel en aanhoudende vraag, ben ik uiteindelijk toch in de leer gegaan als leerling tatoeëerder. Door mijn voorgeschiedenis maakte ik daar een vliegende start. Inmiddels ben ik alweer sinds 2013 tatoeëerder, GGD gekeurd.

Ik ontmoet mensen in alle leeftijden en in verschillende settings. Super afwisselend! Het is een wereldbaan!

Joyce - Joy of Colors

Herman den Blijker Boek Presentatie

Herman den Blijker bodypaint opdracht (Koe, Kip en Vis)